ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ VIP HAIR CLINIC
PDF Εκτύπωση E-mail

Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν μοιάζει με μία επίσκεψη στο κομμωτήριο για κτένισμα ή για κούρεμα. Είναι μία χειρουργική επέμβαση που θα πρέπει να γίνεται, όπως ήδη αναφέρθηκε, από απόλυτα εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς ή δερματοχειρουργούς με πολύχρονη εμπειρία και ταλέντο.

Οποιαδήποτε τεχνική και να έχει εφαρμοσθεί παγκοσμίως έχει λίγα αίματα (fue & strip) και ράμματα (strip & mega fue) και σημάδια (strip, fue & mega fue). Απλώς, για διαφημιστικούς λόγους, παρουσιάζουν την μεταμόσχευση μαλλιών σαν απλή ατραυματική διαδικασία τοποθέτησης τριχών, ενώ αντίθετα, σε όλες τις τεχνικές αυτό που μεταμοσχεύεται είναι το δέρμα με την τρίχα μέσα του και το υποκείμενο λίπος και όχι η τρίχα ή ο θύλακας από μόνοι τους.

Strip Micro Dense Packing: πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση, στην οποία με αισθητική άποψη και ακρίβεια στην εφαρμογή, η μεταμόσχευση μαλλιών αγγίζει την τελειότητα και το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Οι τριχοθυλακικές μονάδες εξάγονται από το μόσχευμα που λαμβάνεται από την ζώνη σταθερής τριχοφυίας. Παραμένει μόνο μία επιμήκης ουλή πλάτους μόλις 1mm που διακρίνεται μόνο σε τελείως ξυρισμένο κεφάλι. Η τοποθέτηση των τριχοθυλακικών μονάδων γίνεται τόσο κοντά όσο η φύση το επιτρέπει. Η ομάδα μας είναι παγκοσμίου επιπέδου και μπορούμε να τοποθετήσουμε μέχρι και 34 τριχοθυλακικές μονάδες σε ένα τετραγωνικό εκατοστό άτριχου δέρματος, που ισοδυναμούν σε 70 έως 120 τρίχες ανάλογα με την πυκνότητα. Οι νέες σχισμοειδείς υποδοχές που δημιουργούνται είναι διαμέτρου μόνο 0,9mm. Σε μία συνεδρία μπορούν να μεταμοσχευθούν έως και 2000 πραγματικές τριχοθυλακικές μονάδες που αντιστοιχούν σε 8000 - 10000  τρίχες. Στο τελευταίο Παγκόσμιο Συνέδριο μεταμόσχευσης μαλλιών της ISHRS στο Ancorage-Alasca παρουσιάσθηκε μόνο μία επιστημονική εργασία για την τεχνική FUE και το τελικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι η τεχνική με τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν η strip dense packing με πυκνά τοποθετημένες σε σχισμοειδείς υποδοχές τριχοθυλακικές μονάδες διαμέτρου 1mm.

-FUE ή μεταμόσχευση χωρίς ουλή: πρόκειται για μία τεχνική κατά την οποία οι τριχοθυλακικές μονάδες εξάγονται μία προς μία και τοποθετούνται στην φαλακρή περιοχή. Μειονεκτήματα είναι η μεγάλη διάρκεια (7-8 ώρες), ο περιορισμένος αριθμός κακοποιημένων και χωρίς υποκείμενο λιπώδη ιστό τριχοθυλακικών μονάδων που τοποθετούνται (μόνο 300), το ολοκληρωτικό ξύρισμα του κεφαλιού και η απώλεια περίπου του 40% των τριχών που έχουν εμφυτευθεί, λόγω κακοποίησης. Ενδείκνυται μόνο για αποκατάσταση αλωπεκίας στα φρύδια και στην περιγεννητική περιοχή των γυναικών (μπικίνι) καθώς και για την δημιουργία νέας μετωπιαίας γραμμής. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται εκτεταμένα η τεχνική FUE στην μεταμόσχευση μαλλιών μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του Dr Chang.

-Mega Fue: δημιουργήθηκε από τα πτωχά αποτελέσματα της τεχνικής FUE και πρόκειται για κάτι ενδιάμεσο μεταξύ Strip & FUE. Γίνονται μικρές τομές σε διάφορα επίπεδα στην δότρια περιοχή που δημιουργούν μικρές ευθύγραμμες ουλές σε διαφορετικά επίπεδα και όχι μία συνεχόμενη επιμήκη ουλή. Η τεχνική αυτή εφαρμόσθηκε πρόσφατα σε περιπτώσεις ενδιαφερόμενων που δεν επιθυμούν την επιμήκη ουλή και αποδίδει περίπου 800-1000 τριχοθυλακικές μονάδες.

Η μόνη συμβουλή που μπορεί να σας δώσει ο πλαστικός χειρουργός Παντελής Βάλβης είναι να πάρετε πολλές γνώμες από γιατρούς ειδικούς στο θέμα της μεταμόσχευσης μαλλιών και όχι από τον οποιοδήποτε. Επισκεφθείτε κυρίως Πλαστικούς Χειρουργούς και Δερματολόγους και μιλήστε μαζί τους για το πρόβλημά σας. Μόνο αυτοί θα σας κατευθύνουν σωστά. Παράλληλα ενημερωθείτε από ικανοποιημένους ή δυσαρεστημένους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών καθώς και από κομμωτές που βλέπουν από κοντά τα αποτελέσματα.